De belangrijkste eerste hapjes voor jouw baby

Heb je net een kindje gekregen en wil je zeker weten dat jouw baby gaat genieten van zijn eerste hapjes? Dat is best een uitdaging. Het klinkt makkelijk, maar het letten op gezonde voeding voor jouw kind heeft best wat voeten in de aarde.  Zo bevatten veel geconserveerde voedingsmiddelen extra suiker of vet en heeft je baby niet altijd zin om nieuwe smaken te ontdekken. Daarbij komen er in die eerste maanden een hoop nieuwe dingen op je af als ouder. De eerste hapjes van je baby zijn speciaal en belangrijk.

Waarom de eerste hapjes van je baby belangrijk zijn

Goede en gebalanceerde voeding is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Natuurlijk is de (moeder)melk belangrijk voor het opbouwen van een goede weerstand, het creëren van immuniteit en het versterken van het skelet, maar ook de eerste hapjes van je baby dragen bij aan een gezonde groei. Daarom wil je graag dat je baby alle voedingsstoffen binnenkrijgt, die hij of zij nodig heeft. Als je zelf gaat koken, kan het zijn dat jullie als volwassenen wel gezond eten, maar je baby toch te weinig eiwitten, koolhydraten of vitaminen binnenkrijgt. De behoeftes van volwassen en kinderen verschillen. Je kan hier dus rekening mee houden van de eerste baby hapjes tot de latere maaltijden.

Het wennen aan smaken

De eerste hapjes van je baby zijn ook essentieel om je kind te laten wennen aan smaken. Als je kind met bepaalde smaken en structuren nooit in aanraking komt, is de kans op het ontwikkelen van allergieën groter en is het waarschijnlijk dat je kind later een afkeer ontwikkelt tegen bepaalde producten. De eerste hapjes van je baby kun je daarom ook uitbesteden. Gelukkig zijn er genoeg merken die babyvoeding hebben gemaakt met een focus op gezondheid en voedselintroductie. Zo weet je zeker dat de eerste hapjes van je baby niet alleen lekker, maar ook verantwoord zijn en dat je kind binnenkrijgt wat hij nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *